Hondenuitlaters met elkaar in gevecht

logopolitieDe politie onderzoekt een ernstige mishandeling. Het geweld vond plaats op zondagmiddag 20 oktober 2013 op de Brouwerdam nabij Scharendijke/Renesse. Twee hondenuitlaters raakten slaags met elkaar. Beide mannen liepen daarbij verwondingen op. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Twee hondenuitlaters raakten rond 14:50 uur met elkaar in gevecht. Het was op dat moment druk op het strand. Een 65-jarige man uit Ouddorp had zijn kleine Terriër aangelijnd. De hond van een 21-jarige man uit Zierikzee liep los. De loslopende hond kwam op de kleinere, aangelijnde hond af. De Ouddorper zag de hond naderen en hield hem met zijn been op afstand. Daar was de eigenaar van de loslopende hond het kennelijk niet mee eens. Er ontstond een gevecht waarbij werd geschopt en geslagen. De 65-jarige man uit Ouddorper verklaarde dat hij in een verwurging werd genomen. Hij beet daarbij letterlijk van zich af. De 21-jarige man uit Zierikzee liep door de bijtwond een ernstige verminking op aan zijn neus. Beide mannen deden over-en-weer aangifte.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van het voorval om de exacte toedracht en gebeurtenissen duidelijk te krijgen. Er hebben diverse mensen eerste hulp verleend aan beide mannen. Bovendien waren er vanwege het mooie weer veel mensen op het strand aanwezig.

DeltaFiber