Nu op de radio: Archipel bij nacht

Hoogste punt winkelcentrum Dabbestraat bereikt

Foto

Op maandag 30 juni 2008 werd het hoogste punt bereikt van Fase 1 van het winkelcentrum aan de Dabbestraat te Oude-Tonge. Tijdens dit moment werd in het bijzijn van de heer Heusschen namens Slavenburg's Bouwbedrijven BV, de heer Nijland van Ahold Vastgoed en wethouder Van der Valk van de gemeente Oostflakkee op een feestelijke manier stilgestaan bij het verloop vanaf de vergunningverlening tot aan het bereiken van het hoogste punt.

Naast de viering van het hoogste punt, werd aangekondigd dat de nieuwe Albert Heijn-winkel op 15 oktober 2008 haar deuren opent.

Onder het genot van een drankje spraken de heren Heusschen, Nijland en Van der Valk de aanwezigen toe. De heer Heusschen vertelde dat het hoogste punt van Fase 1 niet het hoogste punt is van het gehele project. Het hoogste punt van Fase 2 zal namelijk hoger zijn. Wel is het hoogste punt van Fase 1 een eerste mijlpaal. Verder blikte hij terug op het eerste ontwerp voor het winkelcentrum in 2000, de bouwvergunning die in 2004 is verleend en de eerste paal die in 2006 is geslagen.

De heer Nijland gaf aan dat de bouw van de eerste fase van het winkelcentrum een lang traject is geweest. Hij legde uit dat de huidige winkel al sinds 2003 wil verhuizen, omdat het pand verouderd is. In het nieuwe pand zal de Albert Heijn-supermarkt draaien volgens een nieuwe formule, die momenteel in maar tien andere winkels in Nederland wordt gehanteerd.

Wethouder Van der Valk gaf aan trots te zijn op het nieuwe winkelcentrum. Hij vertelde blij te zijn om te horen dat inwoners uit Oude-Tonge zich verheugen op de komst van het nieuwe winkelcentrum.

Allen kijken uit naar de opening van de nieuwe Albert Heijn-winkel, zodat Fase 2 van het project van start kan gaan. Uiteindelijk zal het winkelcentrum met de bijbehorende nieuwe woningen op positieve wijze bijdragen aan het voorzieningenniveau in het dorp en de leefkwaliteit voor Oude-Tonge versterken.

Planning
Half oktober verhuist de Albert Heijn-supermarkt naar de nieuwe locatie. Vervolgens kan worden gestart met het slopen van het oude winkelpand. De laatste twee weken van oktober starten de werkzaamheden van Fase 2. Naar verwachting zal het totale project in september 2009 worden opgeleverd.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project ‘Winkelcentrum aan de Dabbestraat' kunt u terecht op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl onder het kopje 'Bouwprojecten'.