Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Hoogste zonnebloem Goeree-Overflakkee

Foto

Ook dit jaar heeft de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) een groeiwedstrijd uitgeschreven. In de maand mei 2023 ontvingen alle 1500 leerlingen van de 12 openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht is eenvoudig: probeer een mooie, zo hoog mogelijke plant te kweken. Dat is bij heel veel leerlingen gelukt, maar bij wie werd dit jaar de hoogste gemeten?

Na secuur nameten door het bestuur is vastgesteld dat Liam van der Bok uit Ouddorp met een plant van maar liefst 4.40 meter de eilandelijke wedstrijd gewonnen heeft. Liam heeft een mooie prijs ontvangen en is in het zonnetje gezet tijdens de kleedjesmarkt op het plein van OBS de Westhoek. De zonnebloem is deze zomer opgegroeid in de tuin bij opa en oma Mastenbroek, dus ook opa heeft een speciale oorkonde ontvangen.

Het bestuur van VOO organiseert de groeiwedstrijd al sinds 1972. Begonnen in de kern Oude-Tonge is het uitgegroeid tot een eilandelijke wedstrijd waar veel leerlingen aan deelnemen. Bijzonder is de samenwerking die (klein)kinderen regelmatig aangaan met hun (groot)ouders zodat meerdere generaties jaarlijks deelnemen aan de groeiwedstrijd van VOO.