Huifbedrijden voor gehandicapten officieel van start

Foto

Gemeente Goedereede had op maandag 23 mei 2011 een primeur voor Goeree-Overflakkee. Het huifbedrijden voor gehandicapten ging officieel van start. In een huifbed kunnen (zwaar) gehandicapten liggend paardrijden. Het huifbedrijden is een project van de Stichting Vrienden van Zuidwester en in Ouddorp opgezet in samenwerking met de mensen van Hippisch Centrum Ouddorp, een vijfsterrenmanege in het buitengebied van badplaats Ouddorp.

Ir. L.J.M. Kenter, voorzitter van de raad van bestuur van zorginstelling Zuidwester, gaf het startsein en ook wethouder P. Feller van de gemeente Goedereede was aanwezig.

De vriendenstichting van zorginstelling Zuidwester heeft hiermee nu het huifbedrijden op twee plaatsen in Zuid-Holland zuid mogelijk gemaakt. Behalve in Ouddorp wordt ook huifbed gereden in Simonshaven bij Spijkenisse. Het bijzondere is dat niet alleen cliënten van Zuidwester kunnen huifbedrijden, maar dat ook cliënten van andere zorginstellingen welkom zijn. Tot en met uit Zeeland. Ook losse huifbedklantjes kunnen hier terecht.