Inbraken in vrijstaande en alleen gelegen woningen

logopolitieBij de politie is aangifte gedaan van inbraken in woningen die allen in de buitengebieden zijn gelegen. Op woensdag 19 december 2012 werd er tussen ongeveer 17:00 uur en 21:15 uur ingebroken in een woning aan de Bekadeweg in Sommelsdijk. Nadat geprobeerd was de voordeur in te trappen, wat niet lukte, werd een dienblad wat buiten lag door een raam gegooid.

Het raam kon hierna geopend worden door "handreiking". De gehele woning werd doorzocht.

Op dezelfde dag werd er ook ingebroken aan de 1e Groeneweg in Oude-Tonge. Met behulp van een klinker werd het keukenraam ingeslagen. Ook hier werd de gehele woning doorzocht. Deze inbraak moet voor 19:30 uur hebben plaatsgevonden.

Aan de Suissenweg in Oude-Tonge werd vermoedelijk om ongeveer 16:47 uur een poging gedaan een woning binnen te komen met behulp van een klinker. Aangever was echter thuis en werd opgeschrikt door de klap op de ruit. Hier is het niet gelukt.

Naast geld en sierraden zijn er onder andere ook een laptop en een fototoestel weggenomen. De betrokken panden liggen geheel vrij en afgelegen. Dit geeft inbrekers makkelijker de gelegenheid om ongezien en niet gehoord toe te slaan.