Inbreker overlopen

logopolitieDonderdagavond 20 januari 2011 omstreeks 20:20 uur hoorde een bewoner van de Voorstraat in Stad a/h Haringvliet gestommel op de bovenverdieping. Toen hij boven polshoogte ging nemen, overliep hij een inbreker. De bewoner reageerde adequaat en pakte de inbreker vast.

De inbreker welke een capuchon over zijn hoofd had getrokken rukte zich echter los en vluchtte de woning uit. Met vier politieagenten en de nodige buurtbewoners werd onmiddellijk een onderzoek in de omgeving ingesteld. Helaas werd niemand meer aangetroffen. Inbreker was ongeveer 1.65 a 1.70 meter lang, in het donker gekleed en droeg donkere handschoenen. Doordat het allemaal heel snel ging is helaas niet meer bekend. 

Eerder op die avond omstreeks 19:00 uur belde een bewoner uit Sommelsdijk 112 met de melding dat twee mannen van vermoedelijk Marokkaanse afkomst zich verdacht ophielden op de Oudelandsedijk ter hoogte van de fietsenwinkel en later op de Binnenweg te Sommelsdijk. De mannen probeerden op de Binnenweg de voordeur van een woning te openen. De verdachte personen zijn ongeveer 20 jaar oud, 180 cm lang en in het donker gekleed.

De inbraken van afgelopen tijd spelen zich bijna allen af tussen 16:00 uur en 21:30 uur. De politie roept (nogmaals) op om bij verdachte omstandigheden direct 112 te bellen. Zij komen liever een keer voor niets, dan te laat.