Informatieavond voor startende woningzoekers

Stichting Starter, een stichting die zich ten doel heeft gesteld de startende woningzoekers objectief te informeren over de mogelijkheden of onmogelijkheden voor het kopen van een eerste woning, organiseert op 23 september 2010 het Starterscafé van Goeree-Overflakkee.

Iedereen die voor het eerst een huis wil kopen, kan zich op donderdagavond 23 september laten informeren over alle - lastige - onderwerpen die komen kijken bij het kopen van een eerste woning. Gezellig, in het café, met een kopje koffie of een biertje erbij. Iedereen kan één op één praten met diverse onafhankelijke deskundigen op het gebied van woningfinanciering, makelaardij en notariaat.

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Veel meer dan de meeste mensen denken. En dan zijn het ook nog eens erg lastige onderwerpen. Heeft de gemeente een Starterslening? En zo ja, kom ik voor de starterslening van de gemeente in aanmerking?  Hoe zit het nou precies met al die hypotheken? En hoeveel kan ik lenen? "Als je een bezoek brengt aan een makelaar en daarnaast het internet afstruint, dan weet je vaak nog lang niet wat je mogelijkheden en ónmogelijkheden zijn voor het kopen van je eerste woning", licht Marcelle le Feber van Stichting Starter, organisator van deze informatieavond, toe. "Daarom organiseren we het Starterscafé. Jongeren, maar ook hun ouders, kunnen tijdens deze avond in een ongedwongen sfeer, één op één praten met deskundigen, die geen commerciële bedoelingen hebben. Lekker ontspannen, onder het genot van een kopje koffie of een borreltje. Je kunt ze vragen stellen, zij kunnen je ingewikkelde zaken uitleggen en je tips geven over hoe je wellicht meer kunt lenen via bijvoorbeeld een starterslening. Alle deskundigen die je kunnen helpen bij het kopen van je eerste woning zijn aanwezig."

Wil je op weg geholpen worden bij het kopen van je eerste huis, kom dan op donderdag 23 september 2010 naar het Starterscafé in In-Side Lunchroom (Tieleman Keukens), Korendreef 15 te Middelharnis. De avond duurt van 19:00 tot 22:00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht. Meer informatie vind je op www.stichtingstarter.nl.