Inloopavond nieuw Woonzorgcomplex Ooltgensplaat

Foto

Op vrijdag 14 februari 2014 organiseert Woningbouwvereniging Beter Wonen Ooltgensplaat een inloopavond over het nieuwe woon-zorg complex in Ooltgensplaat. U bent welkom van 19:00 tot 21:30 uur in MFC 't Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat.

Op deze avond zijn zowel vertegenwoordigers van de verhuurder (Woningbouwvereniging Beter Wonen Ooltgensplaat) als de zorgverlener (Curamare) aanwezig om vragen over wonen en zorg in het nieuwe complex te beantwoorden. 

Centrum
In het centrum van Ooltgensplaat, op de plaats waar het oude multifunctionele centrum stond, bouwt Aannemer BAM in opdracht van woningbouwvereniging Beter Wonen momenteel hard aan een nieuw woon-zorgcomplex met 18 appartementen verdeeld over drie bouwlagen. Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden van deze winter ligt de bouw goed op schema. De aannemer verwacht dat het gebouw begin juni 2014 helemaal gereed is. Ooltgensplaat is dan een prachtige voorziening rijker op een mooie locatie dicht bij allerhande faciliteiten zoals huisarts met apotheek, tandarts, slager, supermarkt en een steunpunt van de Rabobank. Het gebouw is rolstoel geschikt ontworpen door Studio Architecture uit Middelharnis.

Zorgsteunpunt
Curamare heeft een zorgsteunpunt in de centrale hal van het gebouw. Hier vandaan coördineren zij de zorg in het gebouw en de plaatselijke thuiszorg. Alle appartementen zijn voorzien van een oproepsysteem, waarmee bewoners de hulp van Curamare kunnen ingeroepen. Hoewel de medewerkers niet permanent in het gebouw aanwezig zijn, zijn zij via dit systeem wel altijd bereikbaar. In het zorgsteunpunt is ook een zaaltje dat de bewoners kunnen huren voor bijvoorbeeld het vieren van hun verjaardag.

Prijsvraag
Een mooi complex zoals dit verdient een bijpassende benaming. De woningbouwvereniging heeft daarom een prijsvraag uitgeschreven waarbij zij iedereen uitnodigt om een mooie naam, passend bij het gebouw en de omgeving, in te dienen. De winnende inzending krijgt een cadeaubon ter waarde van € 100,00 die kan worden besteed bij de plaatselijke Emté supermarkt. Uw idee kunt u, uiteraard onder vermelding van uw naam en telefoonnummer, in gesloten envelop met daarop 'naam woon-zorgcomplex', in de brievenbus van Beter Wonen Ooltgensplaat doen. Opsturen kan ook. Het adres is Pieter Biggestraat 39, 3257 AR Ooltgensplaat. De uiterste inzenddatum is 20 februari 2014. Wie weet wint u de cadeaubon en gaat het gebouw de door u bedachte naam dragen.