Inschrijving Rabobank Cultuurprijs en Jongtalentprijs geopend

Kunstenaars, verenigingen, stichtingen en andere instellingen die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie leveren, kunnen meedingen naar de Rabobank Cultuurprijs of de Jongtalentprijs. De Jongtalentprijs wordt uitgereikt aan een veelbelovende jonge kunstenaar (tot 21 jaar) op het eiland. In de eerste week van november 2014 ontvangen de winnaars hun prijs tijdens een feestelijke uitreiking.

Traject
Om kans te maken op de Rabobank Cultuurprijs of de Jongtalentprijs moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de gemeente staan de criteria. Onder leiding van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kiest een deskundige jury de winnaars. Dit gebeurt op basis van een juryrapport.

Prijs
De winnaar van de Rabobank Cultuurprijs ontvangt naast de prijs een bijdrage van € 1000,- voor de organisatie van een expositie, een uitvoering of een andere presentatievorm. De winnaar van de Jongtalentprijs ontvangt naast de prijs een bijdrage van € 500,-. Hij of zij kan het bedrag besteden aan een werkbezoek aan een deskundige op het gebied van zijn of haar kunstuiting.

Culturele leven in de schijnwerpers
Om het eilandelijke culturele leven in de schijnwerpers te zetten, organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee samen met de Culturele Raad en de Rabobank Goeree-Overflakkee de eerste Rabobank Cultuurprijs en de Jongtalentprijs. Het is de bedoeling dat de uitreiking tweejaarlijks gaat plaatsvinden.

Deelname
Kijk voor deelname, juryleden en voorwaarden op www.goeree-overflakkee.nl/cultuurprijs. Inschrijven kan tot 30 april 2014. Het is ook mogelijk om iemand voor te dragen voor een prijs.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Rabobank Cultuurprijs en de Jongtalentprijs neemt u contact op met Ada Overwater, beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur van de gemeente Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 14 0187 of per e-mail, a.overwater@goeree-overflakkee.nl.