Inzamelen goederen Werkgroep Oost Europa Middelharnis

De werkgroep Oost-Europeaan Middelharnis is actief in Roemenie in het plaatsje Uioara. Er wordt een zigeunergemeente geholpen door te helpen met het bouwen van een kerkje wat ondertussen klaar is. Wat ze verder nog willen realiseren is een zolderverdieping in het gebouw dat multifunctioneel is: studeerruimte, vergaderruimte, leslokaal enzovoort.

Omdat de zigeuners als tweede rang burgers worden beschouwd zijn er veel werkeloos en krijgen ze bijna geen scholing. Door genoemde redenen is er veel drankmisbruik en misdadigheid. Door het onderwijs maar bovenal door het tot geloof komen is er 'licht' in hun leven gekomen. Het is een wonder om te zien hoe radicaal levens veranderen. God doet wonderen. De werkgroep wil hun onze broeders en zusters in Roemenie zo goed mogelijk helpen. U kunt daarin uw steentje bijdragen door goed bruikbare, schone kleding in te leveren. Ook is er behoefte aan dekens, linnengoed, incontinentiemateriaal, rollators en kinderwagens. Het inleveradres is aan de Industrieweg 17 in Middelharnis (tegenover Hernesseroord).

In september 2008 heeft de werkgroep een transport kunnen verzorgen naar Roemenie. Het was hartverwarmend om te zien hoe welkom de goederen waren! Ze hebben ook met eigen gezien dat het terecht komt bij de allerarmsten.

Doe uw best om wat te betekenen voor uw arme naaste en besef hoe rijk wij het hebben. Verdere informatie is te vinden op onze website www.oosteuropa-werkgroep.nl.

U kunt de werkgroep financieel steunen door een gift over te maken op bankrekeningnummer 342007408 ten name van Oost-Europa Werkgroep Middelharnis, onder vermelding van Kerkje in Uioara.

DeltaFiber