IVN Goeree-Overflakkee start Natuurgidsencursus

Heeft natuur en landschap uw interesse? Zou u er graag meer van willen weten en zelf actief in of voor de natuur op Goeree-Overflakkee willen zijn? Dan is de Natuurgidsencursus van het IVN Goeree-Overflakkee vast wat voor u. Op donderdag 14 maart 2013 start IVN G-O met een nieuwe natuurgidsencursus. In anderhalf jaar wordt u opgeleid tot erkend IVN natuurgids.

In samenwerking met Natuur- en landschap Goeree-Overflakkee en KNNV Voorne heeft het IVN G-O een aantrekkelijk programma samengesteld met thema's als flora, fauna, landschap, mens, milieu en maatschappij en ecologie. Gedurende de cursus wordt ook aandacht besteed aan educatieve werkvormen. De cursus duurt anderhalf jaar met als geplande einddatum 4 oktober 2014. Zij bestaat uit binnen- en buitenlessen. De binnenlessen worden gegeven op donderdagavond in Theetuin De Bongerd te Herkingen. De buitenlessen zijn op de zaterdagochtend op locatie. De totale cursus bestaat uit 40 lessen, waarvan 25 binnen en 15 buiten. Deelname aan de cursus bedraagt € 225,-.

Wat kunt u met uw diploma? Na het behalen van het diploma bent u erkend IVN Natuurgids. Onder de vlag van het IVN kunt u natuurexcursies geven, jeugdactiviteiten begeleiden of natuurpresentaties verzorgen. Maar ook het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal, versterken van het bestuur of beheerder van de website behoort tot de mogelijkheden.

Wat heeft u er voor nodig? Interesse in natuur en landschap, enthousiasme en tijd om bij zoveel mogelijk bijeenkomsten aanwezig te zijn. Gedurende de cursus wordt ook gewerkt aan een eindopdracht. Om de cursus en deelnemers te begeleiden staat een gedreven team van ervaren IVN'ers voor u klaar.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen na 19:00 uur met Hans de Visser (0187-491184 of jenjdevisser@upcmail.nl) of Anne Marijke Elema (0187-486945 of amelema@hetnet.nl).

DeltaFiber