Jeugdbrandweer Den Bommel 8e van Nederland

Foto

Op zaterdag 5 oktober 2013 vonden in het Utrechtse Vinkeveen de Finale wedstrijden Jeugdbrandweer onder toeziend oog van minister Opstelten plaats. Na de kwalificatie wedstrijden en de halve finales streden de laatste 10 ploegen in Vinkeveen om de felbegeerde titel, Nederlands Kampioen 2013.

Den Bommel trad met een jonge ploeg, maar daardoor zeker niet minder gemotiveerd, aan de wedstrijd die zich voltrok in een kinderopvang. In de kinderopvang was brand gemeld waarop Jeugdbrandweer Den Bommel werd opgeroepen. Als extra hindernis was de aangegeven brandkraan defect waarddoor de ploeg over moest schakelen na een tweede brandkraan. Na verkenning van het gebouw werd de 1e straal beneden ingezet en werd doorverkend naar de bovenverdieping waar de uitbreiding van de brand gevonden werd. Beide branden werden afgeblust en tijdens het blussen werd Tommy het konijn nog gered en overgedragen aan de dierenambulance.

Tijdens de prijsuitreiking was de spanning om te snijden. Uiteindelijk werd de Jeugdbrandweer uit Den Bommel 8e. Zwijndrechtse Waard eindigde als 1e in deze klasse. Mooie toevoeging van deze dag is dat in het individuele klassement de Aanvalsploeg 3e werd en de Bevelvoerder 1e van Nederland.

Ondanks de 8e plaats bij deze wedstrijd is het een uitmuntende prestatie van de ploeg om zich, van de 150 ploegen uit Nederland, de nummer 8 van Nederland te mogen noemen. Deze ploeg kan trots zijn op zichzelf en keihard naar het volgende seizoen toewerken.

Wedstrijdploeg
Bevelvoerder: Luuk van Zanten
Pompbediender: Jan Willem Hage

Aanvalsploeg:
nummer 1 Maurice van Poppelen
nummer 2 Bas Broeders

Waterploeg:
nummer 3 Jeffrey Jacobs
nummer 4 Daniel Mullenberg

Onderstaand de link naar het Jeugdjournaal die deze dag gevolgd heeft:

http://jeugdjournaal.nl/item/559052-wedstrijd-voor-jonge-brandweermannen.html