Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Julia Kastelein uit Sommelsdijk, snelste typer van Nederland

Foto

Julia Kastelein, leerling van de School met de Bijbel in Sommelsdijk is de snelste typecursist van Nederland in 2016. Julia heeft een enorme prestatie geleverd door een volledige typetraining in 21 dagen af te ronden. De gebruikelijke duur van een typevaardigheidstraining bedraagt ongeveer 25 weken. Julia is met deze prestatie de allersnelste cursist van heel Nederland in 2016 geworden.

De school met de Bijbel hecht grote waarde aan typevaardigheid van haar leerlingen en hoort bij de selecte groep basisscholen die fors investeert in toetsenbordvaardigheid en daarmee bereikt dat elke leerling die de school verlaat, over typevaardigheid beschikt. De school is ontzettend trots op Julia.

Ook The House of Typing, de organisatie die de training voor de School met de Bijbel organiseert en begeleidt, is blij verrast met de wereldprestatie van Julia. The House of Typing biedt in Nederland via, en met, ca. 500 basisscholen, intensief begeleide trainingen aan zo'n 5.000 leerlingen aan. Julia is de snelste van allemaal. De typetrainingen passen zich aan de mogelijkheden van elke cursist aan en Julia heeft hier optimaal gebruik van gemaakt.

Natuurlijk moest dit gevierd worden. Op donderdag 13 oktober 2016 werd Julia onverwachts in haar klas verrast met een bezoek van de directeur van The House of Typing die Julia in aanwezigheid van haar klasgenoten, haar docente van de School met de Bijbel en haar beide ouders, in het zonnetje kwam zetten. Dick jan Albers van The House of Typing deed een kort verhaal over de uitzonderlijke prestatie van Julia en overhandigde haar, buiten de bloemen, een grote trofee met daarop de naam van Julia en de titel Snelste typer van Nederland, 2016. Een enorm applaus en gejoel van haar klasgenoten waren het gevolg. Misschien had dat ook wel een beetje te maken met de slagroomsoesjes die waren aangerukt om het voor iedereen een feestelijke ochtend te maken.