KNRM Ouddorp gesteund door Stichting Specsavers Steunt

Foto

KNRM station Ouddorp heeft een bedrag van 1.316,82 euro geschonken gekregen van Specsavers in Zierikzee. In week 8-2015 gingen de winkelmedewerkers langs bij dit lokale goede doel om het gespaarde bedrag te doneren in de vorm van een symbolische cheque.

Bovendien was Specsavers zo onder de indruk van het werk van de vrijwilligers dat zij aan alle bemanningsleden en hun partners een zonnebril hebben overhandigd, die zomers goed van pas komt op het water. In totaal krijgen 118 lokale goede doelen door heel Nederland een financieel steuntje in de rug van Stichting Specsavers Steunt. Het afgelopen jaar hebben alle Specsavers-winkels in Nederland gespaard voor lokale initiatieven én voor een landelijk doel: Nationaal Fonds Kinderhulp. Er is een totaalbedrag van 400.715 euro ingezameld.

Uit eerder onderzoek van Specsavers onder bijna 300 lokale goede doelen blijkt dat 67% van de ondervraagden de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met geldtekort en de helft met een tekort aan donateurs. 86% is van mening dat als zij meer hulp zouden krijgen, ze meer kunnen bereiken. "Ik ben ontzettend blij en trots dat we met onze winkel financiële steun kunnen bieden aan waardevolle initiatieven zoals de KNRM Ouddorp. Lokale doelen hebben het steeds moeilijker en onze bijdragen blijken meer dan welkom", vertelt André Valk, opticien van Specsavers Zierikzee.

Stichting Specsavers Steunt
Iedere Specsavers-winkel geeft graag iets terug aan de lokale gemeenschap. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren zij een vast bedrag aan de Stichting Specsavers Steunt. Na een jaar sparen, schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een lokaal goed doel. Nu, vier spaarrondes later, heeft de stichting in totaal ruim 1,3 miljoen euro gedoneerd aan meer dan 730 lokale goede doelen en Nationaal Fonds Kinderhulp. Aan het begin van 2015 is alweer de vijfde spaarronde gestart.

De KRNM is volledig afhankelijk van donaties en ontvangt geen subsidie of vergoeding voor de acties op zee. Daarom is de KNRM bijzonder blij met dit soort lokale initiatieven.

Foto: ambassadeur Pieter-Jan Donselaar van Specsavers overhandigt de cheque aan KNRM bemanningslid William Akershoek