Nu op de radio: Archipel Actueel

Knuffelberen voor zieke kinderen

Foto

Stichting Vrienden van Carmen was op bezoek op de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Ze overhandigden, samen met een aantal leerlingen van OBS de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge, knuffelberen voor zieke kinderen. De basisschool haalde hiervoor in december €2.236,55 op via een sponsoractie.

Voorzitter van de stichting Vrienden van Carmen, Daaf Kievit: "Om het gedachtengoed van onze dochter Carmen in ere te houden, brengen we ieder jaar knuffels naar de kinderafdeling van het ziekenhuis. Inmiddels doen we dit voor de negende keer. Sinds een paar jaar laten we onze eigen ‘vriendjes van Carmen' knuffels maken. Deze worden bekostigd vanuit giften aan onze stichting. Een vriendje voor kinderen in moeilijke tijden, vooral tijdens het verblijf in een ziekenhuis zo rond de feestdagen. We willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, enorm bedanken."

Pedagogisch medewerker Ilonka Verschoor van het ziekenhuis: "Zo'n klein lief vriendje doet vaak meer met een kind dan je zou denken. Het geeft troost, steun, kracht en draagt bij aan het verminderen van angst en stress tijdens medische handelingen en ingrepen. Daarnaast helpt het ons als hulpverlener ook vaak om ‘het ijs te breken' en nog beter met het kind in contact te komen. We zijn vanuit de Kinderafdeling enorm blij dat we de komende tijd de vriendjes van Carmen weer mogen uitdelen en daarnaast erg trots dat de leerlingen van basisschool de Pannebakker zich zo goed voor dit prachtige doel hebben ingezet!"

Carmen
De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere de stichting Stop Hersentumoren startte hij in 2014 een wielrennersteam. Het team, bestaande uit 25 wielrenners, bundelt de krachten voor het goede doel. Voor meer informatie en het bestellen van zo'n leuke knuffel kijkt u op de website www.vriendenvancarmen.nl.