Koop de Goede Hoop timmert aan de weg

Foto

In de afgelopen maanden is Koop de Goede Hoop, de goede doelen winkel met gebruikte kleding en boeken in Middelharnis, een groot succes gebleken. De initiatiefneemsters, Leontine Verolme en Peta Grootenboer, zamelden financiële steun in voor een goed doel van Compassion in Oeganda en dat is ruimschoots gehaald. Veel arme kinderen in dat land hebben het nu een stuk beter, mede dankzij hun enthousiaste inzet.

In eerste instantie zou de winkel tijdelijk geopend zijn, maar nu is besloten om Koop de Goede Hoop ook na die datum open te houden. Een stel enthousiaste vrijwilligers besloot namelijk om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en de winkel voort te zetten met een tweetal behoorlijk unieke doelen. "Allereerst willen we een ontspannen plek voor ontmoeting zijn, waarbij je onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij iets leuks kunt uitzoeken", aldus Ellen Okker-Meijerink, één van de medewerksters. "Het is altijd fijn om spullen die nog prima zijn weer opnieuw te gebruiken. Waarom zou je dat niet doen?"

Er is echter nog een tweede reden van bestaan voor de winkel: het blijven ondersteunen van goede doelen, die bij voorkeur een duidelijke relatie met het eiland hebben. Ellen: "De medewerkers en het doel moeten een Flakkeese link hebben. Ieder kwartaal wordt een nieuw doel vastgesteld, dat ook duidelijk zichtbaar in de winkel te zien is. Alle winst van Koop de Goede Hoop gaat zoveel mogelijk naar dat goede doel. Het blijft geweldig om op deze eenvoudige manier bij te kunnen dragen aan het werk van mede-Flakkeeënaren, die een stuk betrokkenheid en liefde willen verspreiden in de wereld. Als eerste willen we de komende drie maanden Carina Saarloos ondersteunen, die werkzaam is in Mali. Velen op het eiland kennen haar wel".

Wie goede doelenwinkel Koop de Goede Hoop wil helpen kan door de weeks op diverse dagen terecht aan de Schoolstraat 21 te Middelharnis: op woensdag van 10:00 tot 12:00 uur, vrijdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Er is ook altijd behoefte aan goede gebruikte dames- en kinderkleding, boeken en DVDs. Wie dus nog wat heeft liggen of meer informatie wil kan kan contact opnemen via koopdegoedehoop@gmail.com.

DeltaFiber