Nu op de radio: Archipel bij nacht

Kringloopcentrum GOEDvoorGOED start in Middelharnis

Foto

Middelharnis krijgt een nieuw kringloopcentrum, GOEDvoorGOED. GOEDvoorGOED, opgezet door zorgondernemer Joost van Welsenis, geeft mensen met een verstandelijke beperking een werkplek midden in de maatschappij en zal een kleinschalige opzet krijgen. Het persoonlijke aspect staat voorop zodat direct ingespeeld kan worden op de wensen van de medewerkers.

De werkzaamheden in het centrum zullen hoofdzakelijk bestaan uit het inzamelen van goederen, het sorteren en het verwerken met de verkoop hiervan. In het pand van GOEDvoorGOED zullen diverse gesorteerde goederen te koop worden aangeboden. Uiteraard worden deze eerst goed schoongemaakt en zonodig gerepareerd.

Naast de verkoop in het centrum zal ook de verkoop via internet tot de mogelijkheden behoren. Zorgondernemer Van Welsenis is reeds 23 jaar werkzaam in de zorg waarvan de laatste 11 jaar als leidinggevende. De inspirerende gesprekken met o.a. Leo en Anne Pronk, van het Thomashuis in Middelharnis, deden hem besluiten om het kringloopcentrum ook echt vorm te gaan geven.

De voorbereidingen zijn reeds in volle gang. De werkzaamheden in het pand zijn al begonnen en vanaf 1 maart 2012 kunnen spullen ingeleverd worden aan de Simon Stevin 47 in Middelharnis (Industriegebied Oostplaat). Uiteraard kunnen alle bruikbare goederen ook thuis opgehaald worden. Het gaat altijd om bruikbare goederen die voor hergebruik in aanmerking komen. De verkoop zal naar verwachting in april 2012 van start gaan.

Wilt u informatie over het werken binnen het Kringloopcentrum of over de werkwijze dan kunt u altijd contact opnemen met Joost van Welsenis via e-mail: goedvoorgoed@gmail.com of via 06-28250706.

Op het moment dat de officiële start van het centrum er is zult u uitgebreid geïnformeerd worden via de media en de website www.goedvoorgoed.nl.