Kunstexpositie werk Bastiaan Smits in gemeentehuis Goedereede

Foto

De gemeente Goedereede organiseert van woensdag 1 april tot en met dinsdag 2 juni 2009 een kunstexpositie in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit een reeks werken van kunstenaar Bastiaan Smits. Dinsdag 28 april 2009 om 20:00 uur verzorgt wethouder Arend-Jan van der Vlugt de officiële opening.

Tijdens deze opening verzorgt collega-kunstenaar Arend Siebelhoff een inleiding over het werk van Bastiaan Smits. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Bastiaan Smits is geboren in Rotterdam. Hij volgde zijn opleiding tekenen en schilderen in Nieuw-Guinea, tijdens zijn dienstijd van 1958 tot 1960. Stillevens zijn de specialiteit van Bastiaan Smits. Zijn doel is om een zo goed mogelijke compositie met een zo realistisch mogelijke weergave te bewerkstelligen. Zijn schilderijen worden gemaakt op masonite, voorbewerkt met drie lagen gesso. Elk jaar biedt de gemeente Goedereede aan zes kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren in de expositieruimte van het gemeentehuis. Een aantal van deze exposities wordt door de kunststichting Goedereede geïnitieerd. Zowel professionele- als amateurkunstenaars maakten al gebruik van de ruimte van de gemeente. Hierdoor is er in het gemeentehuis jaarlijks een brede afwisseling aan kunstwerken te zien.

De expositie is te bezoeken van woensdag 1 april tot en met dinsdag 2 juni 2009 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, tramlijnweg 2 in Goedereede. Meer informatie over de expositie kunt u verkrijgen bij de publieksbalie van het gemeentehuis, telefonisch via 0187-491500 of per e-mail via gemeentehuis@goedereede.nl.