Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Laat niet je zwembad leeg lopen in de tuin

logo-hdMet het warme weer zullen veel mensen een zwembad opzetten. Behalve de kleine opblaasbadjes hebben een groeiend aantal mensen een zwembad in de tuin, compleet met verversingsinstallatie en chloortabletten. Aan het einde van het seizoen gaat u uw zwembad weer opruimen. Maar waar laat u het vieze zwembadwater?

Het waterschap Hollandse Delta gaat boetes uitdelen aan mensen die in de achtertuin hun zwembad laten leeglopen. Het vieze water mag niet zomaar in de sloot of op het land worden geloosd. Dergelijk water valt onder het Besluit Afvalwater Huishoudens, dat voorschrijft dat er alleen geloosd mag worden op een riool. Chloor dat in de bodem of het oppervlaktewater terecht komt kan namelijk negatieve effecten veroorzaken op de natuur, bijvoorbeeld op torren, mijten, vissen en andere dieren.

Mocht er bij u in de straat een gescheiden rioolstelsel liggen, let dan op dat u het vieze zwembadwater in het vuilwaterriool loost en niet in het hemelwaterriool. Het vuilwaterriool wordt namelijk afgevoerd naar de rioolwaterzuivering, terwijl het hemelwaterriool rechtstreeks in de sloot uitkomt. U kunt bij de gemeente navragen welk rioolstelsel u heeft.