Leerlingen aan de slag met campagne verkeersveiligheid

logo_goeree-overflakkeeOp maandag 5 september 2016 gaf Marnix Trouwborst, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee en verkeersveiligheidsambassadeur van de regio Goeree-Overflakkee op de RGO in Middelharnis samen met een groep leerlingen het regionale startschot voor de TotallyTraffic leerlingenwedstrijd 'CampagneCrew'. Leerlingen worden in deze wedstrijd uitgedaagd een campagne voor leeftijdgenoten te maken over veilig verkeer.

Middelbare scholieren zijn regelmatig het slachtoffer van een verkeersongeval. In Zuid-Holland zijn de afgelopen jaren gemiddeld 75 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar in het ziekenhuis beland door de gevolgen van een ongeluk. Bij verkeersongevallen van jongeren speelt ook het eigen gedrag, zoals mobiel bellen of appen op de fiets, een rol.

Jongeren betrekken
De overheid organiseert jaarlijks verkeersveiligheidscampagnes om het verkeersbewustzijn van onder andere jongeren te vergroten. Voorbeelden zijn de campagne Fietsmodus en de Fietsverlichtingscampagne, die beide de komende maanden draaien.

Met de wedstrijd 'CampagneCrew' wil de overheid jongeren zelf betrekken bij het vormgeven van dit soort campagnes. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het programma TotallyTraffic, dat ook in de regio Goeree-Overflakkee draait. De RGO is een van de scholen die actief met het aanbod uit dit programma aan de slag is.

"Ik roep alle scholieren in onze gemeente en regio op om de komende tijd hun creativiteit te gebruiken en ons te verrassen met een goede en pakkende campagne. De overheid kan het immers niet alleen!" aldus Marnix Trouwborst.

Wedstrijd 'CampagneCrew'
De wedstrijd 'CampagneCrew' draait in heel Zuid-Holland. Gedeputeerde en verkeersveiligheidsambassadeur Floor Vermeulen gaf via de facebookpagina CampagneCrew het formele startschot, waarna wethouder Marnix Trouwborst het regionale startsein gaf. Er zijn regionale voorrondes en op 1 februari 2017 is de finale in het Haagse Nieuwspoort. Winnaars maken kans op een mini-tablet of een uitje voor de hele klas.

Meer informatie
Meer informatie over de wedstrijd 'CampagneCrew' is te vinden op www.totallytraffic.nl/leerlingenwedstrijd of op facebook.com/campagnecrew.

DeltaFiber