Leerlingen Stellegors aan de slag met hoeden

Foto

De afgelopen weken hebben de leerlingen (en juffen) van groep 3 en 4 van basisschool Stellegors in Stellendam enthousiast gewerkt aan het kunstproject van het Kunstgebouw: Zet 'm op! Er is gewerkt aan de hand van de volgende vragen: Waar dient een hoed voor? Wat kan je allemaal met een hoed doen? Welke soorten hoeden zijn er allemaal? Wie ontwerpt er hoeden?

Van twee kunstenaars, Ans Wesseling en Irene van Vugt, waren hoeden aanwezig in de klas. Deze zijn natuurlijk uitgebreid bekeken en besproken. Ook hebben de leerlingen zelf hoeden ontworpen, "een magische hoed". Als je deze opzet, dan voel je je ook zo.

Als afsluiting van de afgelopen weken schilderen en knutselen over "hoeden, mutsen en petten", was er een presentatie van het project. De kinderen (en juffen) showden hun hoeden op de catwalk voor alle belangstellenden. Met behulp van een powerpoint liet men zien wat er zoal gedaan is in deze groep. Vol trots konden de leerlingen de gemaakte werkjes aan hun ouders laten zien. Het was een heel leuk, leerzaam en creatief project waar de leerlingen veel plezier aan hebben beleefd. Kennismaken met kunst en cultuur is een terugkerend onderdeel van het lesprogramma op het Stellegors in alle groepen.