Nu op de radio: De late avond

Leespunt Stad aan 't Haringvliet bestaat 1 jaar

Het Leespunt in Stad aan 't Haringvliet, onderdeel van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, bestaat 18 januari 2012 1 jaar. Steeds meer inwoners van Stad aan 't Haringvliet weten het Leespunt in verenigingsgebouw het Trefpunt te vinden. Iedere woensdagmiddag kan men tussen 13:30 en 16:00 uur terecht voor boeken.

Het Leespunt is in eerste instantie bedoeld voor kinderen van 0 - 12 jaar en voor hen die niet zo makkelijk naar een andere bibliotheekvestiging kunnen gaan. Daarnaast is ook iedereen welkom die om wat voor reden dan ook gebruik wil maken van het Leespunt. In het Leespunt staat een kleine collectie boeken, die regelmatig gewisseld wordt, maar men kan het Leespunt ook gebruiken om gereserveerde boeken op te halen. (Reserveren van boeken kan bij de medewerkers van het Leespunt en via de webcatalogus op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.)

Het 1-jarig jubileum van het Leespunt valt samen met de start van de Nationale Voorleesdagen die bedoeld zijn voor kinderen van 0 - 6 jaar. Meer info is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen en het Leespunt-jubileum is er op woensdagmiddag 18 januari 2012 een themamiddag voor kinderen en hun ouders/verzorgers van 2 - 6 jaar. Centraal staat deze middag het thema-prentenboek "Mama kwijt" geschreven door Chris Haughton. Na het voorlezen van het boek, zingen en iets snoepen maken alle kinderen een mooie uil (de hoofdpersoon uit het verhaal). Aanmelden voor deze themamiddag kan bij het Leespunt of via www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.