KNRM drie keer in actie voor surfer

logoknrmZaterdag 4 oktober 2008 om 15:30 uur werd de bemanning de Baron van Lynden van KNRM station Ouddorp gealarmeerd voor een surfer in de problemen bij de Ooster op de Noordzee. Voor deze melding was ook de reddingboot Prinses Margriet van Stellendam gealarmeerd.

Het bleek volgens de Kustwachtpost Ouddorp te gaan om een kite-surfer die tussen de Ooster en de Brouwersdam lag en vermoedelijk materiaal pech had. Met beide reddingboten werd met windkracht West 8 ter plaatse gegaan. Door de Baron van Lynden werd de surfer en zijn defecte uitrusting aan boord genomen en naar de Brouwersdam gebracht.

Nadat de kite-surfer was afgeleverd zag de bemanning van de Baron van Lynden in de omgeving van de werkhaven Springersdiep nog een surfer in de problemen. Ook deze surfer werd met zijn materiaal aan boord genomen en aan wal gezet. Beide surfers zijn donateur van de KNRM geworden.

Om 17:50 uur werd vervolgens de bemanning van de reddingboot Griend gealarmeerd voor een surfer in de problemen tussen Den Osse en de Kabbelaarsbank. Voor deze melding was ook de brandweer van Brouwershaven gealarmeerd. Samen met de boot van de brandweer werd gezocht. Na enige tijd kwam de melding dat de surfer bij Port Zelande zonder problemen aan wal was gekomen, waarna het zoeken werd gestaakt.

DeltaFiber