Loods met drugschemicaliën ontdekt in Oolgensplaat

In een loods in Ooltgensplaat heeft de FIOD- ECD donderdag 13 november 2008 een loods met duizenden liters chemicaliën voor de productie van synthetische drugs ontdekt. In totaal is 5800 liter vloeibare stoffen in vaten en jerrycans aangetroffen. Daarnaast is beslag gelegd op 1500 kilo vaste stoffen.

Ook trof de FIOD- ECD acht gascilinders aan met zoutzuurgas, waterstofgas en methylamine aan. Al deze stoffen worden gebruikt bij de productie van XTC en amfetamine. Onder de chemicaliën bevonden zich verder kleurstoffen om XTC- pillen te kleuren. Bovendien is beslag gelegd op een cocaïnepers, reactievaten, centrifuges en een hoeveelheid glaswerk.

De FIOD- ECD werkte bij het verwijderen van de chemicaliën samen met de Landelijke faciliteit ondersteuning ontmanteling ( LFO) en de Technische Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De ontdekte chemische stoffen worden vernietigd. Het onderzoek door de FIOD- ECD richt zich op de herkomst van de chemicaliën, die vermoedelijk uit verschillende landen komen. In verband met het onderzoek zijn nog geen verdachten aangehouden.

Klik hier voor een video gemaakt door het Openbaar Ministerie.