Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Meld je aan als vrijwilliger en bestuur de buurtbus

Foto

Al ruim een jaar houdt de buurtbus de kleinere dorpen op Goeree-Overflakkee bereikbaar met lijn 735. Het streven is dat ook lijn 738 ingevuld gaat worden door een buurtbus. Hiervoor is Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee op zoek naar vrijwilligers voor het besturen van een buurtbus.

Sinds januari 2023 rijdt er een buurtbus op buslijn 735 (Ooltgensplaat - Achthuizen - Den Bommel - Stad aan ’t Haringvliet). De bus die beschikbaar gesteld is door Connexxion, rijdt volgens een vaste dienstregeling en wordt bestuurd door enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangesloten bij de buurtbusvereniging.

Het streven is dat binnen afzienbare tijd ook lijn 738 (Herkingen - Nieuwe-Tonge - Middelharnis) ingevuld gaat worden door een buurtbus. En dat de buurtbus voor lijn 735 voortaan elk uur gaat rijden. Dit kan alleen doorgaan met voldoende vrijwilligers.

Meld u aan als vrijwilliger voor de buurtbus
Daarom is Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee op zoek naar vrijwilligers voor het besturen van een buurtbus. Iedereen vanaf 21 jaar met een geldig rijbewijs B kan zich aanmelden. Door vrijwilliger te worden draagt u bij aan de mobiliteit en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee en maakt u deel uit van een enthousiaste groep mensen die elke week een dienst draaien.

Aanmelden kan via Wim Schoordijk, voorzitter van de buurtbusvereniging, via e-mail voorzitter@buurtbus-go.nl. Ook vindt u op deze website meer informatie: www.goeree-overflakkee.nl/buurtbus.