Mooie opbrengst voor Ambulance Wens

Foto

Op 10 november ontving de Stichting Ambulance Wens een cheque van maar liefst € 3000,- van de afdeling Chirurgie / Oncologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dit bedrag wordt gebruikt om de laatste wensen te kunnen vervullen van terminale patiënten niet meer mobiel zijn.

De afdeling Chirurgie / Oncologie heeft voor een aantal patiënten samengewerkt met de Stichting Ambulance Wens. Om wat terug te kunnen doen werd het idee geopperd om een oliebollenactie te organiseren. Binnen een week werd het idee werkelijkheid. Sponsoren werden benaderd en Zeelandia uit Zierikzee leverde de grondstoffen, bakkerij Van Harberden uit Melissant de zakken voor oliebollen en groentewinkel Pieter Struik uit Dirksland stelde zijn flyer beschikbaar om de actie aan te kondigen.

Op 31 oktober 2015 stonden 4000 oliebollen klaar voor de verkoop. De verkoop liep goed en om 13:00 uur waren alle oliebollen verkocht. Het uiteindelijke bedrag van de verkoop was € 2.500,- dat door de Raad van Bestuur van CuraMare werd aangevuld met € 500,-. Op de afdeling Chirurgie / Oncologie stond een pot waarin donaties gedaan konden worden, waarin letterlijk de portemonnee werd geleegd. Uiteindelijk nam de heer Kees Veldboer, oprichter van Stichting Ambulance Wens een bedrag van € 3.008,46 in ontvangst.

Kees Veldboer is ontzettend blij met zo'n mooi bedrag. "Van dit bedrag kunnen wel 10 wensen worden vervuld. Prachtig!", aldus Kees Veldboer.

Stichting Ambulance Wens
Stichting Ambulance Wens vervult wensen van terminale patiënten die aan bed gekluisterd zijn. 230 vrijwilligers rijden met 6 ambulances door het land om zo'n 5 a 6 wensen per dag te vervullen. De meest voorkomende wensen zijn nog een keer naar huis kunnen, een laatste keer de zee zien, een trouwerij van een naaste bijwonen of afscheid nemen van de geboorteplaats. Geen wens is de stichting te gek en zij proberen dan ook alle wensen in vervulling te laten gaan.