Moordenaar Plaatenaar na vijf jaar op onbegeleid verlof

Foto

Na 5 jaar TBS mag de moordenaar van Lies van der Welle uit Ooltgensplaat onbegeleid de straat op, dat meldt Hart van Nederland dinsdag 22 september 2015. Geert van O. reed op 29 maart 2010 bij Ooltgensplaat doelbewust op van der Welle in. Mieke, de vrouw van Lies vindt het onbegrijpelijk dat de moordenaar van haar man al na 5 jaar op verlof mag. Ze vindt het ontoelaatbaar dat Geert van O. weer de straat op mag, hij is volgens haar levensgevaarlijk.

Geert van O. is de fietsende Lies van der Welle gaan opwachten en is vervolgens met zijn auto tegen de fiets aangereden. Officier van justitie: "Hij heeft de fietser bewust met het midden van zijn auto aangereden. Het slachtoffer is op de motorkap beland en daar weer vanaf gevallen. Vervolgens is de verdachte over hem heengereden en heeft hem gruwelijk lang, over een afstand van 68 meter, meegesleept. De auto is gebruikt als moordwapen". De politie heeft van O. kort daarna aan kunnen houden, op dat moment op basis van 'doorrijden na een dodelijk ongeval'.

Hart van Nederland ging op bezoek bij Mieke en ging met haar terug naar de plek waar haar man is vermoord. De uitzending is hier te bekijken.