Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Nieuwe zorgboerderij in Stellendam

Begin januari 2011 ondertekenden de gemeente Goedereede en de Algemene Stichting Voor Zorg (ASVZ) een intentieovereenkomst. De ASVZ wil een zorgboerderij realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Zeelenberg Architectuur verzorgt het ontwerp voor de zorgboerderij. De ASVZ is een interlevensbeschouwelijke stichting voor zorg ten behoeve van mensen met een handicap.

Bij de ondertekening van de intentieovereenkomst waren namens de gemeente Goedereede burgemeester Van de Velde-de Wilde en wethouder Tollenaar aanwezig. Namens de ASVZ waren de heer drs. P.M. Mertens, voorzitter raad van bestuur en de heer G. Bettenhaussen, adviseur huisvesting aanwezig. Namens Zeelenberg Architectuur was de heer J.P. Bron aanwezig.

De ASVZ wil de huidige boerderij Koornlust, die niet meer in gebruik is, omvormen tot een zorgboerderij. De boerderij staat aan de Kruisweg 2 in Stellendam. Op deze locatie wil men zorg verlenen in de zin van wonen en dagbesteding. Het plan omvat het bouwen van een nieuw hoofdgebouw en twee bijgebouwen. In totaal worden 36 zorgappartementen gerealiseerd. Daarnaast wordt de bestaande loods vergroot. Deze loods wordt gebruikt voor dagrecreatieve doeleinden voor de bewoners. De start van de bouw en de geplande opleveringis vooralsnog onbekend.

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer Koppenaal van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail
skoppenaal@goedereede.nl.