NK Wielrennen 2016 naar Goeree-Overflakkee

Foto behorende bij NK Wielrennen 2016 naar Goeree-Overflakkee
Foto behorende bij NK Wielrennen 2016 naar Goeree-Overflakkee

De KNWU heeft in de Stichting NK Wielrennen 2016 de geschikte organisator gevonden voor het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg in 2016. Net als in 2015, is er in 2016 sprake van ‘KNWU NK Superweken'. In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt gestreden om de nationale titels op de weg en op de tijdrit door de elite mannen, vrouwen, beloften, nieuwelingen, junioren en elite zonder contract.

Verbinding top en breedte
Naast deze nationale kampioenschappen worden er ook vele andere evenementen en activiteiten georganiseerd op Goeree-Overflakkee om de topsport en de breedtesport met elkaar te verbinden. De gemeente heeft de ambitie om hét fietseiland van Nederland te worden en juicht de komst van de KNWU NK Superweken dan ook toe. Voorzitter van de Stichting NK Wielrennen 2016 Bert Zwanenburg: "We willen graag een breed draagvlak creëren onder de bewoners voor de top- en breedtesport, daarnaast hopen we op de betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven."

Het enthousiasme is wederzijds, ook de KNWU is blij met de samenwerking en het feit dat Goeree-Overflakkee als locatie is gekozen. KNWU-bestuurslid Simon Meijn: "Wij zijn verheugd met de samenwerking met de Stichting NK Wielrennen 2016, die het organiseren van de KNWU NK Superweken op een mooie manier combineert met promotie van top- en breedtesport in de regio Goeree-Overflakkee."

Ook de gemeente Goeree-Overflakkee is blij. Wethouder Marnix Trouwborst: "Wij verheugen ons op het feit dat het NK naar ons mooie eiland komt omdat dit bijdraagt aan onze inspanningen om het eiland op de kaart te zetten. We hebben het volste vertrouwen in de toekomstige samenwerking met de Stichting en de KNWU om van dit prachtige evenement een succes te maken. Hierbij komt de ambitie van de gemeente om in 2016 sportgemeente van het jaar te worden."

Programma en parcours
Op de eerste zaterdag worden de wegwedstrijden voor de nieuwelingen en junioren (m/v) verreden. Op woensdag worden de tijdritten voor de nieuwelingen en junioren (m/v), beloften, vrouwen, elite mannen met en zonder contract verreden. In het tweede weekend worden de wedstrijden van de beloften (vrijdag), elite vrouwen en elite mannen verreden (zaterdag).

Het parcours wordt mede samengesteld door Koos Moerenhout, oud-wielrenner en tegenwoordig ploegleider bij het Rabo Liv Team. De routes worden verdeeld over het hele eiland, waarbij de eerste wedstrijden in het midden en oosten worden verreden en de finalewedstrijden op vrijdag en zaterdag in het westelijke deel van Goeree-Overflakkee. Gedurende de hele week staan de nationale kampioenschappen centraal op het hele eiland.

Het parcours wordt op 18 oktober bekend gemaakt tijdens de 'Ride with the Pro's', op de Bike Motion in Utrecht. Ride with the Pro's is een evenement waarbij deelnemers de unieke kans krijgen om een dag te leven als wielerprof.