OM moet 480 euro aan snelheidsboetes teruggeven

Een van de automobilisten die vorig jaar talloze snelheidsboetes kreeg bij een kruispunt op Goeree-Overflakkee, krijgt een deel van het geld terug. De rechter is het met Martin de Jong eens dat het verscherpte flitsregime niet goed is aangegeven.

Jarenlang stond er op het kruispunt van de N57 bij Goedereede al een flitspaal, maar volgens weggebruikers was die afgesteld op 70 kilometer per uur. Bij groen licht kon iedereen met die snelheid doorrijden, hoewel 50 kilometer per uur officieel was toegestaan.

Half oktober 2014 werd de flitspaal vervangen door een nieuw exemplaar, die wel veel scherper was afgesteld. En daar wisten de inwoners van Ouddorp, Melissant en al die andere dorpen dus niets van. Totdat de postbode een paar weken later stapels snelheidsboetes bezorgde. Sommige automobilisten kregen tien bekeuringen.

Beroep
Martin de Jong is één van de gedupeerden en tekende beroep aan tegen de vier boetes die hij kreeg. Hij vond dat de snelheidsverlaging niet goed was aangegeven. Hij krijgt nu 480 euro terug, de helft van het totaalbedrag.

Bron: RTV Rijnmond