Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ondertekening overeenkomst Waterjump Brouwersdam

Foto

Dinsdag 24 juni 2008 is in het Surf en Zeilcentrum Brouwersdam, op de Kabbelaarsbank, om 14:30 uur een overeenkomst getekend tussen het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen en het Surf- en Zeilcentrum waarin de samenwerking, het beheer en de exploitatie van de Waterjump is vastgelegd. De heer A.J.C. van der Vlugt, wethouder van de gemeente Goedereede, zette namens het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen zijn handtekening. De heer U. Jendrush en mevrouw P. van der Linden, samen eigenaar van het Zeil- en Surfcentrum deden dat namens hun bedrijf.

De ondertekening van de overeenkomst is het startsein voor de realisatie van de Waterjump. De planning is dat deze nog in 2008 gebruiksklaar zal zijn voor de liefhebbers. De schans komt naast het surfcentrum te liggen. De Waterjump is een schans van ongeveer 25 meter lang, 7,5 meter hoog en vijf meter breed. Het toestel kan gebruikt worden voor allerlei wateractiviteiten. Kinderen kunnen er in de zomer met een matje vanaf glijden, maar freestyle skispringers kunnen er ook hun trainingen en wedstrijden houden. De enige andere mogelijkheid om te oefenen voor freestyle skispringers is op dit moment in Eindhoven. Freestyle skispringen is een Olympisch onderdeel bij de winterspelen. Oefenen via een schans die in het water eindigt is een goed alternatief bij gebrek aan sneeuw.

De provincie Zuid-Holland heeft subsidie verleend voor de Waterjump, die in totaal ruim 270.000,- euro kost. Deze nieuwe watersportattractie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Brouwersdam als sportief strand- en watersportgebied voor de actieve toerist.