Onderzoek inbraken Goeree-Overflakkee

logopolitieDe politie onderzoekt vier woninginbraken die dinsdag 22 september 2015 plaatsvonden op Goeree-Overflakkee. Twee inbraken vonden plaats in een seniorencomplex in Ouddorp.

Twee bewoners van een seniorencomplex aan de Vliedberglaan in Ouddorp ontdekten dinsdagavond bij thuiskomt en dat er was ingebroken in hun woning. Bij beide woningen was het slot uitgeboord. Uit een van de woningen was geld weggehaald, uit de andere geld en sieraden.

Ook de bewoonster van een seniorenwoning aan de Klaver in Sommelsdijk kwam na een avond uit voor een onaangename verrassing te staan. Er was geprobeerd bij haar in te breken en de inbrekers hadden het slot zo toegetakeld, dat ze haar huis niet in kon. Ze sliep noodgedwongen elders.

De bewoonster van een woning aan de Galgeweg in Herkingen vond haar huis na een dag afwezigheid compleet overhoop gehaald. De driepuntssluiting was verbroken. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er weg is gehaald.

De politie adviseert bewoners verlichting aan te laten als ze niet thuis zijn. Daarnaast houdt de politie samen met de buurtpreventieteams extra toezicht.

Leden van een buurtpreventieteam lopen 's avonds door de wijk en melden onveilige of verdachte situaties bij de politie. Ook attenderen zij buurtbewoners op onveilige situaties rondom hun woning.