Ooltgensplaat in finale Dorpsvernieuwingsprijs 2015

Ooltgensplaat is doorgedrongen tot de finale van de Dorpsvernieuwingsprijs 2015. De prijs, bedoeld ter stimulering en beloning van inwonersinitiatief, wordt dit jaar voor de zesde maal gehouden. De organisatie ligt in handen van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). Achttien dorpen zijn genomineerd voor de prijs.

De jury bestaat uit Ir. Ronald van der Giessen (Directeur van het Oranje Fonds), Mr. Hans Verheijen (Burgemeester van Wijchen en ex-voorzitter LVKK), Drs. Patricia Alspeer (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Angelique Kruger (Omroep Gelderland) en Vincent Lette (Gemeente Oost Gelre). Zij roemen de initiatieven die bewoners van de genomineerde dorpen nemen om de leefbaarheid in de regio te verbeteren.

De finalisten zijn: Bentelo (Overijssel), Heteren (Gelderland), Hoonhorst (Overijssel), Marken (Noord-Holland), Meijel (Limburg), Ooltgensplaat (Zuid-Holland) en ’t Veld (Noord-Holland). In september 2015 zullen al deze dorpen door de jury worden bezocht. De winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2015 wordt op 26 september 2015 tijdens een feestelijke dag in Zieuwent bekendgemaakt. Tevens zal de winnaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2016.