Opgelicht behandelt problemen in Ouddorp

Foto

Dinsdagavond 8 april 2014 behandelde het programma Opgelicht opmerkelijke praktijken van een inwoner van Ouddorp. Bij de redactie van Opgelicht kwamen meldingen binnen over de persoon Hans Ploeg. Na onderzoek van de redactie bleek dat deze man inmiddels tientallen slachtoffers heeft gemaakt. Niet alleen in Ouddorp maar ook daarbuiten. De werkwijze van Ploeg zorgt ervoor dat mensen met duizenden euro's aan schulden worden opgezadeld.

De man uit Ouddorp hielp onder andere mensen met hun administratie wanneer ze er zelf niet uitkwamen. Geld waar gedupeerden recht op hadden liet hij op zijn eigen rekening storten. Ook bestelde hij producten end diensten bij verschillende bedrijven die hij nooit betaalde. Diverse getuigen komen aan het woord.

De medewerkers van het TROS programma Opgelicht besloten Hans Ploeg persoonlijk op te zoeken. Op een zolderkamer alias kantoor werden ze ontvangen en gaf Hans Ploeg zijn kant van het verhaal. Dat begon met de mededeling dat hij geen jurist is. Opmerkelijk genoeg suggereert zijn bedrijfsnaam HP Juristen B.V. toch heel wat anders.

In een tweede gesprek beweerde Hans Ploeg dat hij het slachtoffer is. Tijdens het TV-programma wordt duidelijk dat Hans Ploeg zichzelf vast praat. Zo doet hij uitspraken waar hij later weer op terugkomt. De FIOD heeft inmiddels de zaak in onderzoek maar doet nog geen verdere mededeling.

Bekijk hier de uitzending.