Opgepast, ondiep water bij buitensluis Oude-Tonge

Foto

De gemeente ontving medio mei/juni 2020 verschillende meldingen van watersporters in Oude-Tonge. Boten blijken bij het in- en uitvaren van de haven aan de grond te lopen, ter hoogte van rode boei OT11.

Weinig waterdiepte
De gewenste waterdiepte in de havenmonding bedraagt 2,1 meter of meer, zoals ook op waterkaarten staat aangegeven. Uit onderzoek blijkt echter dat de waterdiepte bij deze boei ongeveer 1,5 meter is. De haven is door deze beperkte diepte niet bereikbaar voor boten die dieper dan 1,5 meter steken.

Baggeren medio oktober
De zuidwesterstormen van afgelopen winter zorgden, mogelijk in combinatie met gesloten sluisdeuren vanwege corona, voor meer ‘aanlanding’ dan voorzien. Het ondiepe water is onwenselijk en daarom zijn baggerwerkzaamheden nodig. De werkzaamheden voor zowel Oude-Tonge als Ooltgensplaat zijn aanbesteed. De verwachting is dat er vanaf oktober gebaggerd kan worden. Eerder kan helaas niet, omdat bij de havenmondingen sprake is van Natura2000-gebied.

WSV Oude-Tonge is op de hoogte van de situatie. Samen met de watersportvereniging zoekt de gemeente nu mogelijkheden om ook passanten van buiten het eiland over de situatie te informeren.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina