Nu op de radio: Archipel bij nacht

Orthopedie bruist in ziekenhuis Dirksland

Foto

Op 29 oktober 2013 vond het jaarlijkse symposium orthopedie plaats in het ziekenhuis in Dirksland. Het symposium stond deze keer in het teken van Orthopedie in beweging. Orthopeden K. Jaspars en H. Jan vertelden over sportletsel aan de bovenste en onderste extremiteiten.

Aan de hand van een presentatie en korte films over endoscopische operatietechnieken gaven de orthopeden de aanwezige huisartsen en fysiotherapeuten uitleg over het ontstaan, het voorkomen en de behandeling van sportletstel. 

Orthopeed J. Roorda en zorgcoördinator A. Roest gingen dieper in op de ontwikkelingen binnen het Rapid Recovery project. Een opmerkelijke conclusie is dat de ligduur van patiënten verkort is naar 3 dagen zonder toename van complicaties én zonder heropname. Ook een uitleg over wat de patiënt te wachten staat ontbrak niet in dit verhaal.

Als laatste vertelde physician assistant M. van Dam over de plannen om een fysionetwerk op te zetten en zo de samenwerking tussen orthopeden en fysiotherapeuten te versterken en uit te breiden.

'Orthopedie bruist', volgens medisch lid Raad van Bestuur Paul van der Velden. 'In 2006 is het ziekenhuis gestart met orthopedie. Inmiddels werken we met 3 orthopeden en een team van verpleegkundigen en andere ondersteuners.'