Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ouddorpse Reddingsbrigade in actie voor Serious Request

logo reddingsbrigadeVan 21 t/m 23 december 2013 zet een groep enthousiaste leden van de Ouddorpse Reddingsbrigade, samen met andere reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie "Serious Rescue".

Met de actie "Serious Rescue" halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Lemmer naar Leeuwarden geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request; "het voorkomen van diarree, en daarmee het terugdringen van onnodige kindersterfte als gevolg van diarree." Dit jaar vaart een groep van enthousiaste leden van de Ouddorpse Reddingsbrigade voor de eerste keer mee. Zij varen tijdens "Serious Rescue" met de vlet en de snelle boot.

Verenigd in "Serious Rescue", zullen de vrijwilligers van de Ouddorpse Reddingsbrigade, samen met andere reddingsbrigades uit Nederland, van Lemmer naar Leeuwarden varen. Een vaartocht van ruim 115 kilometer, waarvoor drie dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want "samen redden we het beter".

Het startschot voor "Serious Rescue" zal op zaterdagochtend 21 december om 08:30 uur worden gegeven in Lemmer, maandagmiddag 23 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj's van het Glazen Huis in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op de website www.ouddorpsereddingsbrigade.nl en twitter strandwachtoud.