Ouddorpse Reddingsbrigade redt hertje uit zee

Foto
Tevens eerste melding van vermist kind seizoen 2014

Op zondag 25 mei 2014 kwam bij post 't Flaauwe Werk van de Reddingsbrigade de melding binnen van een vermist kindje. De eerste van het seizoen en toevallig op de internationale dag van het vermiste kind. De Ouddorpse Reddingsbrigade nam meteen maatregelen om het kindje te gaan zoeken. Maar nog voordat ze konden gaan zoeken was het kindje alweer gezien. Wat ook gezien werd op het strand was een jonge ree.

Omstanders ontdekten de jonge ree in de branding van de zee. De gealarmeerde redders konden nog net op tijd het beestje uit de branding halen. Het beestje was koud en is opgewarmd. In overleg met de dierenambulance is de ree na observatie in de duinen vrij gelaten.

Aan de ouders van het vermiste kind werden polsbandjes voor de kinderen meegegeven om soortgelijke incidenten te voorkomen. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomer van 2013 werden op het strand en bij recreatiegebieden 1.221 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de landelijk 175.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand. De polsbandjes voor de kinderen kunnen bij de Reddingsbrigade worden opgehaald.