Overhandiging routes Wie Kent Goeree-Overflakkee?

Foto

Vrijdag 31 mei 2103 zijn de eerste exemplaren van de fiets en puzzelroutes 'Wie kent Goeree-Overflakkee?' overhandigd aan de wethouder eiland marketing, Arend-Jan van der Vlugt. De opzet van deze routes is een initiatief van de Lions Goeree-Overflakkee. Het was dan ook de president van de Lions, Bram Koppenaal, die de eerste exemplaren overhandigde.

Arend Jan van der Vlugt legt uit dat eiland marketing een onderwerp is dat leeft. Veel mensen met wie hij spreekt hebben een idee hoe het eiland Goeree-Overflakkee bekend zou moeten zijn in de rest van het land. De gemeente werkt op dit moment aan een marketing plan. Al die verschillende ideeën moeten daar samen komen in één visie op de toekomst. Hij verwacht daarmee een duidelijk koers te kunnen uitzetten voor dit nieuwe beleid. "Ik ben blij met initiatieven zoals dit van de Lions. Het geeft mensen de gelegenheid om hun eigen leefomgeving nog beter te leren kennen. Dat is belangrijk omdat iedereen die weet hoeveel moois wij te bieden hebben dit ook door zal vertellen. Trotse bewoners van ons eiland zijn de beste ambassadeurs", zegt Arend-Jan van der Vlugt.

"Het idee is ontstaan omdat we merkten dat nog best veel mensen niet alle dorpen van ons eiland kennen", zegt Bram Koppenaal. "Geboren en getogen op Goeree-Overflakkee wil dus niet zeggen dat iedereen alle mooie plaatsen kent. Nu we één gemeente zijn, is er een mooie aanleiding om daar iets aan te doen".
Wie kent Goeree-Overflakkee is een activiteit die uit twee onderdelen bestaat. Voor de zomervakantie zijn er drie fiets en puzzelroutes uitgezet. Na de zomer volgt een feestelijke avond met de "Wie kent Goeree-Overflakkee?" quiz. De fiets en puzzelroutes zijn zo uitgestippeld dat mensen die ze alle drie fietsen, alle kernen van ons eiland bezoeken. Onderweg gaat iedere route langs de mooiste plekjes van Goeree-Overflakkee. Omdat in de routes enkele puzzelvragen zijn opgenomen komen de fietsers onderweg nog iets meer te weten over het eiland. De fiets en puzzelroutes zijn vanaf 1 juni voor € 5,- per stuk te koop bij onder andere de VVV kantoren in Middelharnis en Ouddorp.

"Natuurlijk gaat de opbrengst van de verkoop helemaal naar een goed doel"' zegt Bram Koppenaal. "De Lions is een serviceclub en wil met activiteiten goede doelen financieel ondersteunen". Het goede doel voor deze activiteit zijn de vrijwilligers van de verzorgingshuizen van Cura Mare . Bij Ebbe en Vloed, De Vliedberg en Geldershof werken veel vrijwilligers voor onze oudere bewoners. Met de opbrengst van de Lions actie kunnen zij weer activiteiten uitvoeren op de verschillende locaties.