Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg

Foto behorende bij Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg
Foto behorende bij Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg
Foto behorende bij Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg
Foto behorende bij Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg
Foto behorende bij Pannenbier voor woonzorglocatie Vliedberg

Op 28 september 2012 is het hoogste punt bereikt van de nieuwe woonzorglocatie Vliedberg aan het Hogepad in Ouddorp. En dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. Wim Driesse, lid Raad van Bestuur CuraMare, en de wethouders Frans Tollenaar en Peter Feller, legden op deze dag de laatste hand aan het hoogste punt.

Verandering zorgvraag
Ouderen worden geacht steeds langer zelfstandig te blijven wonen. Zij krijgen niet meer zo snel een indicatie voor een verpleeghuis of een verzorgingshuis. Er is sprake van een verschuiving van 'wonen met zorg' naar 'thuiszorg'.

Volwaardige appartementen
Tot op dit moment biedt CuraMare voor ongeveer 600 ouderen op Goeree-Overflakkee de combinatie wonen met zorg. Dat verandert in de toekomst. In een aantal gevallen wordt alleen de zorg vergoed en het wonen niet. Dat betekent dat de cliënten de appartementen kunnen huren. Dit noemen wordt het scheiden van wonen en zorg genoemd. CuraMare heeft zich op deze situatie voorbereid door op diverse locaties prachtige nieuwe en volwaardige appartementen te bouwen voorzien van woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met alle voorzieningen als alarmering en liftsystemen.

Vliedberg
De nieuwbouw van woonzorglocatie Vliedberg is een van die nieuwe locaties. De nieuwe Vliedberg biedt ruimte aan zeven woongroepen met maximaal zeven cliënten. Verder omvat Vliedberg 34 zorgappartementen en 14 zorghotelappartementen. Deze laatste appartementen zijn vooral bedoeld voor kortdurende opnames, familie van elders die op bezoek komt of zorg nodig heeft en voor vakantiegangers die zorg nodig hebben.

Kleinschalig en met veel privacy
Dat zijn de uitgangspunten voor de nieuwe woonzorglocaties. De nieuwbouw maakt het mogelijk om van een traditioneel verzorgingshuis over te stappen naar kleinschalig wonen waar de bewoners kunnen leven zoals zij dat gewend zijn.

Pannenbier
Omstreeks 14:45 uur was het officiele gedeelte afgelopen en was er Pannenbier met een hapje of een ander drankje voor iedereen. Pannenbier is bier dat wordt geschonken wanneer een hoogste punt is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden.