Podiumplaats en dagrecord voor Oostmoerse Ruiters

Foto

Kring 6 Zuid-Hollandse Eilanden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseerde op 7 oktober 2012 een verenigingswedstrijd. Op het terrein van Hippisch Centrum Westvoorne in Rockanje streden elf verenigingen om de prijzen. De Oostmoerse Ruiters hebben de dag afgesloten met een resultaat om trots op te zijn.

"Het is altijd leuk om als dressuurteam op stap te gaan", vertelt Erwin Struik, lid van rijvereniging Oostmoerse Ruiters en deelnemer aan deze verenigingswedstrijd. "Voor deze wedstrijd mochten we per dressuurklasse één deelnemer afvaardigen en met z'n vieren vorm je dan een team. Voor de Oostmoerse Ruiters kwamen aan start: Anaïs Tsakonis met Wassilis in de klasse Z1, Sanne van Nederpelt met Floyd in de klasse M1, Fleur van Nederpelt met Ronaldo's Boy Milan K in de klasse B en ikzelf in de klasse L1 met m'n paard DRS. We moesten het opnemen tegen de deelnemers van tien andere verenigingen uit de regio en dat was best een zware strijd. We zijn er heel erg trots op dat we de tweede plaats hebben behaald!"

Hoogste dagscore
"De wedstrijdorganisatie had ook een prijs ter beschikking gesteld voor de ruiter of amazone die het beste resultaat van de dag zou scoren. Van alle deelnemers bleek onze eigen Anaïs de beste!", lacht Erwin trots. "De score van Anaïs met haar paard Wassilis in de klasse Z1 was het dagrecord: met 235 punten en 69,12% heeft ze zichzelf en de Oostmoerse Ruiters goed in de schijnwerpers gezet!"

Foto: Erwin Struik.
V.l.n.r.: voormalig Stadtenaar Erwin Struik (klasse L1 met DRS.), Anaïs Tsakonis uit Nieuwe-Tonge (klasse Z1 met Wassilis - samen behaalden zij tevens het dagrecord), Sanne van Nederpelt (klasse M1 met Floyd) en Fleur van Nederpelt (klasse B met Ronaldo's Boy Milan K), beiden uit Middelharnis.