Politie rijdt inbrekers klem op de N57

Foto

Vier inbrekers zijn zondagochtend 8 november 2015 na een achtervolging aangehouden op de N57 ter hoogte van Hellevoetsluis. Opvallend bij deze 'professionele' inbraak is de jonge leeftijd van de inbrekers: twee van 18 en twee van 17.

Zondagochtend rond 03:00 uur ging het inbraakalarm af bij Kruidvat aan de Dorpstienden in Ouddorp. In de drogisterij was een ravage aangericht. Sigaretten, parfums bleken weggenomen, schappen waren vernield. Volgens een getuige was er een donkere personenauto zonder verlichting en met hoge snelheid weggereden.

Agenten in de ruime omgeving namen op strategische plekken positie in. Op de N57 kwamen de inbrekers van de Haringvlietdam de agenten tegemoet. De bestuurder van het vluchtvoertuig ramde een politieauto om zo aan hen te ontkomen. Vlak voorbij de rotonde kreeg het vluchtvoertuig daarom een 'tikje' van een andere politieauto om de achtervolging zo kort mogelijk te houden en andere automobilisten niet in gevaar te brengen. Dat werkte prima. De verdachten werden aangehouden in een voertuig vol parfum en sigaretten.

Het bleek te gaan om vier Haagse jongens van 17 (2x) en 18 (2x). De bestuurder had geen rijbewijs.