Promoteam Goeree-Overflakkee van start

Foto

Het promoteam van Goeree-Overflakkee is in het weekend van 2 mei 2015 voor het eerst op pad gegaan tijdens de openingsfestiviteiten van het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam. Het promoteam heeft als voornaamste doel de naams- en plaatsbekendheid van Goeree-Overflakkee te vergroten en is een concreet resultaat van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

In het promoteam zijn ongeveer 25 vrijwilligers, in de leeftijd van 15 tot 72 jaar, actief. Allemaal enthousiaste en representatieve mensen die op Goeree-Overflakkee wonen. De promoteamleden bezoeken diverse evenementen en activiteiten op Goeree-Overflakkee en daarbuiten, zoals bijvoorbeeld de GO Classic (G-O), de Vakantiesalon Vlaanderen (Antwerpen), de Menheerse Havendagen (Middelharnis).

Bezoekers aanspreken
Het promoteam is te herkennen aan kleding met daarop prominent het motto: 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!'. De teamleden spreken bezoekers van de evenementen actief aan, vertellen hen over Goeree-Overflakkee en delen duurzame goodie bags uit met daarin informatie over het eiland en een lokale lekkernij. Op basis van de doelgroep van het te bezoeken evenement wordt de samenstelling van het team bepaald. Zo wordt optimale aansluiting bij de doelgroep gezocht.

Scholen en ondernemers
De oprichting van het promoteam is in het kader van een maatschappelijke stage en het vullen van het praktijkportfolio, samen met leerlingen van de RGO, de CSG Prins Maurits, het Edudelta College en het Albeda College tot stand gekomen. "Het promoteam wordt gefinancierd door de gemeente en door diverse ondernemers. De samenwerking met het onderwijs maakt het helemaal uniek!", vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast. "Met het promoteam kunnen we Goeree-Overflakkee goed profileren op evenementen en activiteiten op en buiten ons mooie eiland. Zowel op het gebied van wonen, werken als recreëren. Ik ben erg benieuwd naar de reacties op het promoteam."