Ruim 70 mantelzorgers krijgen welverdiende aandacht

Foto behorende bij Ruim 70 mantelzorgers krijgen welverdiende aandacht
Foto behorende bij Ruim 70 mantelzorgers krijgen welverdiende aandacht

Mantelzorgers verdienen meer aandacht. Daarom heeft het CDA Goeree-Overflakkee zaterdag 7 november 2015 ruim zeventig mantelzorgers een bezoekje gebracht en getrakteerd op zelfgebakken lekkernijen. Door de mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen wil het CDA hen de aandacht geven die ze verdienen.

Aandacht in gemeenteraad
CDA-raadslid Tea Both-Verhoeven uit Dirksland zet zich binnen de gemeenteraad in voor de mantelzorgers: "Het is van groot belang dat de gemeente Goeree-Overflakkee het vele werk van mantelzorgers ziet en waardeert, zoals met het mantelzorgcompliment. Ook zal de gemeente mantelzorgers moeten ontzorgen door bijvoorbeeld het bieden van respijtzorg (tijdelijke verlichting van taken van mantelzorgers)."

Meldpunt mantelzorgers
De eilandelijke christendemocraten hebben de mantelzorgers een visitekaartje van CDA-Kamerlid Mona Keijzer meegegeven. Mona Keijzer heeft een meldpunt opgericht voor mantelzorgers, om zo te horen waar zij tegenaan lopen door de veranderingen in de zorg. Voor de zorgen of problemen die gedeeld worden, kan zij zoeken naar een passende oplossing. Ook wordt PvdA-staatssecretaris Van Rijn in debatten door Mona Keijzer goed aan de tand gevoeld met de verhalen van mantelzorgers. Persoonlijke verhalen, zorgen en problemen van mantelzorgers kunnen gedeeld worden door te mailen naar meldhetMona@cda.nl.