Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Scholenhonkbaltitel voor De Nobelaer

Foto

Leerlingen van basisschool De Nobelaer uit Oude-Tonge, hebben woensdag 28 april 2010 de Flakkeese schoolhonkbaltitel op de naam gezet. Zij onttroonden daarmee 'buurman' De Achtsprong uit Achthuizen, die het toernooi van The Islanders in 2009 won.

Titelverdediger De Achtsprong behaalde nog wel de finale maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. De fraaie wisselbeker ging deze keer mee met de leerlingen van groep 8 van De Nobelaer. In een gedreven finale bleven zij overtuigend de medefinalist voor. De finale eindigde in een 15-8 eindstand. De derde plaats ging naar groep 7 van De Nobelaer.

Het elfde jaarlijkse scholenhonkbaltoernooi van The Islanders vond deze keer voor de eerste keer plaats op de spiksplinternieuwe honkbalaccommodatie op sportpark De Koepel in Oude-Tonge. Elf teams van de diverse basisscholen uit Oude-Tonge, Den Bommel, Achthuizen, en Ooltgensplaat streden enthousiast om het Flakkees honkbalkampioenschap. Honk- en softbalvereniging The Islanders kon opnieuw terugkijken op een uitermate geslaagd evenement.