Sommelsdijk krijgt een mobiele Bloedbank

Op dinsdag 14 juni 2016 opent Sanquin voor het eerst de deuren van haar Mobiele Afnamelocatie, kortweg MAL genoemd, bij de Exoduskerk aan de Dorpsweg 97 in Sommelsdijk.

De MAL is uitgerust met de benodigde apparatuur, materialen en opslagfaciliteiten waardoor afnamesessies direct van start kunnen gaan. De MAL voldoet aan de gestelde eisen voor hygiëne, klimaatbeheersing, privacy en veiligheid. De openingstijden in Sommelsdijk zijn dinsdag van 12:30 tot 20:00 uur. De MAL is niet op alle dinsdagen aanwezig. Op de website sanquin.nl/locatiezoeker kunt u de data vinden.

Een 'bloedbank op wielen' is in het buitenland een bekender gezicht dan bij ons, maar inmiddels heeft ook Sanquin vijf ultramoderne trailers. De MAL is een indrukwekkende verschijning. De trailer in Sommelsdijk kan uitschuiven tot een totale vloeroppervlakte van ongeveer 40 m2. Zo ontvouwt zich een moderne bloedbank met plaats voor maar liefst 6 bedden en 2 keuringskamers. Alles in de MAL, tot de bloeddrukmeters toe, is op maat gemaakt.

Sanquin is altijd op zoek naar nieuwe bloeddonors. Bloed is van levensbelang. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Voor verkeersslachtoffers bijvoorbeeld. Of voor mensen met leukemie, hemofilie en ernstige brandwonden. Jaarlijks worden zo'n 20.000 mensen gered omdat donorbloed beschikbaar is.

Bloeddonor worden? U kunt zich aanmelden via de website www.ikgeefbloed.nl