Start Geheugenbibliotheek in Hart van Dirksland

De Geheugenbibliotheek start op dinsdag 2 februari 2016 in Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland. De Geheugenbibliotheek is uniek in Nederland en bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Daarnaast kunnen ook vrijwilligers, hulpverleners en geïnteresseerden hier terecht voor gerichte informatie en advies over geheugenproblemen.

Deze problemen kunnen te maken hebben met de leeftijd, maar kunnen ook veroorzaakt worden door dementie. Dit kan tot gevolg hebben dat mensen zich onzeker of angstig gaan voelen, of in een sociaal isolement raken.

Uitleen, informatie en advies
Tijdens de openingstijden zijn deskundigen op het gebied van geheugenproblemen, een casemanager dementie en een wijkverpleegkundige, aanwezig. Zij geven voorlichting en advies op maat over bijvoorbeeld hulpmiddelen die het leven met geheugenproblemen tot steun kunnen zijn, zoals telefoons en klokken met een kalender. Het is mogelijk om boeken en andere materialen te lenen voor maximaal 8 weken tegen een vergoeding van 5 euro per geleend artikel. Ook kunnen de mensen terecht voor advies over een prettige en zinvolle dagbesteding en ondersteuning aan de mantelzorger. Of in gesprek gaan over de verschillende aspecten van dementie en geheugenproblemen.

De Geheugenbibliotheek is gehuisvest op drie locaties:
-    Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland op de 1e dinsdag van de maand van 09:30 tot 11:30 uur: start 2 februari 2016
-    Westvoorne, Hongaarseplein in Goedereede op de 2e donderdag van de maand van 14:30 tot 16:30 uur: start 11 februari 2016
-    Ebbe en Vloed, Het Getij 3 in Oude-Tonge op de 3e maandag van de maand van 14:30 tot 16:30 uur: start 15 februari 2016.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de casemanagers op telefoonnummer 06-83678417 of een e-mail sturen naar info@ketenzorgdementie-go.nl. De wijkverpleegkundige kunt u bereiken op via 06-22801476/06-13708997; wijkverpleegkundige@care4go.nl.

De Geheugenbibliotheek is een initiatief van de Ketenzorg Dementie op Goeree-Overflakkee. Dit is een samenwerkingsverband van verschillende zorgaanbieders, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties en richt zich in eerste instantie op de begeleiding van thuiswonende cliënten met de diagnose dementie en hun mantelzorgers. De wijkverpleegkundigen werken samen met alle thuiszorgorganisaties op Goeree-Overflakkee en kunnen cliënten advies en ondersteuning bieden op het gebied van zorg en welzijn.

DeltaFiber