Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Superfrisse workshop supermarktmedewerkers

Foto

Op woensdag 24 juni 2009 volgden vijftien kassiers en caissières die werkzaam zijn in de gemeente Goedereede de workshop 'weerbaarheid bij verkoop alcoholische dranken'. De workshop is een initiatief van de gemeente Goedereede in samenwerking met Bouman/GGZ en het Geheim van Goeree-Overflakkee.

De workshop vond plaats in restaurant Expo Haringvliet in Stellendam. Onder leiding van Johan Cahuzak gingen de vijftien kassiers en caissières van Plus Tessemaker Stellendam, Albert Heijn Ouddorp en de supermarkt Port Zélande aan de slag. In de workshop is onder meer aandacht besteed aan vertrouwen in collega's en lichaamshouding: wat straal je uit. Daarnaast leerden de kassiers en caissières in een rollenspel hoe zij om moeten gaan met vervelende situaties, geïrriteerde klanten en jongeren die alcohol willen kopen.

Alcoholmisbruik onder jongeren is een belangrijk aandachtspunt in de gemeente Goedereede. De gemeente zet zich op verschillende vlakken in om daar iets aan te doen. Eén van die projecten is 'Goeree-Overflakkee Superfris'. Tijdens deze actie werken de gemeenten samen met de supermarkten om alcoholmisbruik onder de jongeren terug te dringen. Superfris richt zich voornamelijk op het tegengaan van de verkoop en doorverkoop van alcohol aan jongeren onder de zestien. Meer informatie over Superfris is te vinden op: www.superfris.info.