Theatergezelschap Vliegende Speeldoos in Ouddorp

Foto

Op unieke wijze studeert de Vliegende Speeldoos in één dag (zaterdag 3 oktober 2009) met kinderen van 4 t/m 12 jaar een musical in. Minimaal 50 tot maximaal 125 kinderen spelen de hoofdrol. De voorstelling wordt gedragen door professionele acteurs, zangers en dansers. Samen zorgen zij aan het einde van de dag voor een fantastisch en stralend optreden.

De musicals zijn gebaseerd op verhalen uit de Bijbel. Ze komen opnieuw tot leven in deze tijd en bevatten herkenbare thema's uit het dagelijkse leven. Door 'in het verhaal te stappen' hóren de kinderen het niet alleen, maar maken ze het zelf méé. Het is daardoor een indrukwekkende ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

Al eerder speelde de Vliegende Speeldoos met de kinderen uit de Doopsgezinde Gemeente, in de musicals Joas en Daniël. De nieuwste voorstelling, die op 3 oktober zal worden gespeeld, heet 'Het Geschenk' en gaat over het verhaal van Naäman.

De kinderen starten met de voorbereidingen om 13:00 uur, kleuters om 15:00 uur. Aanmelding is nodig voor kinderen die mee willen spelen en kan bij Martha de Busschère (pareltje@solcon.nl of telefoonnummer 0187-682986). De voorstelling is in het kerkgebouw aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp van 19:00 tot 20:15 uur. De toegang is vrij, er staat een bus waarin vrijwillige bijdragen gegeven kunnen worden.