Tijdelijke opvang vluchtelingen in De Staver

logo_goeree-overflakkeeEen groep van ongeveer 75 vluchtelingen komt, voor een periode van een week, op woensdag 11 november 2015 naar de in te richten noodopvang in het Prieel van recreatiecentrum De Staver. Na deze week stromen de vluchtelingen door naar opvanglocaties elders in het land.

Locatie noodopvang
Het Rijk heeft alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt moet deze opvang snel gerealiseerd worden. In eerste instantie werd gedacht aan het voormalige gemeentehuis van Goedereede. Deze locatie wordt (voorlopig) niet ingezet als noodopvanglocatie. Omdat de gemeente op korte termijn onderdak moeten bieden aan 75 vluchtelingen, voor de duur van een week, is besloten om het Prieel in De Staver hiervoor in te richten.

Meer informatie
Meer informatie over de tijdelijke opvang van vluchtelingen in De Staver wordt gegeven via de gemeentelijke website (www.goeree-overflakkee.nl/opvangGO), op Twitter @gem_go (gebruik #opvangGO) en de Facebook-pagina (www.facebook.com/gemeentegoereeoverflakkee). Voor vragen over de opvang kunt u terecht bij de gemeente door een e-mail te sturen naar info@goeree-overflakkee.nl of te bellen naar het algemene telefoonnummer 14 0187 (keuze 5).